Smarta hem

Digitaliseringen pågår för fullt runtomkring oss, framförallt på jobbet så ser vi olika lösningar som förenklar vardagen. Många av dessa lösningar finns även för ditt privata hem.

Tänk dig att du använder din smartphone för att sköta värmen så att du kan korrigera den ett par grader neråt när du inte är hemma, och sedan anpassa den till normal temperatur i god tid innan du kommer hem. Du kan också justera belysningen i utvalda rum före du kommit hem, eller andra smarta och energisparande saker, enkelt och smidigt med ett par knapptryckningar.

Vi på Bogesunds el & tele installerar allt det du behöver för detta, ta kontakt med oss för att höra med hur en lösning ser ut just hemma hos dig

Hur fungerar det?

Dagens moderna elteknik kan vara nog så komplicerad att förstå, vi ska på ett så enkelt sätt som möjligt förklara och beskriva vad KNX, den ledande tekniken för smarta hus är för något.

KNX-kabeln är en fyrtrådig skärmad kabel. Ledarna är partvinnande. Svart och rött är de signal- och strömförsörjande kablarna som är ordinarie, gult och vit är så kallade reservkablar. Dessa kan användas till deltagare som kräver egen strömförsörjning eller helt enkelt bara isoleras och ligga som reserver för eventuella framtida behov.

Du kan koppla med nästan all elektronisk utrustning som du har i ditt hem genom ditt KNX-system, till skillnad mot datanätet så kräver KNX ingen server utan fungerar helt decentralicerat. Hur man skapar de olika momenten beror helt på hur man programmerar enheterna som ska agera. Man kan jämföra KNX-systemet med IP-kommunikation då man kan säga att de sänder ”datapaket” mellan de olika deltagarna. Dessa paket kan också skickas via RF, det vill säga trådlöst.

Offertförfrågan/kontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna ett meddelande i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!